Ga niet in zee met onbetrouwbare werklui

In de gemeente IJsselstein en omgeving zijn oplichters actief. Deze mensen bieden klussen om het huis aan. Voordat ze daadwerkelijk aan de slag gaan, komen ze terug op de prijsafspraak en zetten bewoners onder druk.

Er zijn meldingen binnengekomen uit Zenderpark en Achterveld. Engelstalige klusjesmanen bieden klussen aan om het huis, zoals het reinigen of herstellen van terrassen en dakgoten. Deze mensen bellen zelf aan en bieden hun diensten voor een bepaald (aantrekkelijk) bedrag. Voordat ze daadwerkelijk aan de slag gaan, komen ze terug op de prijsafspraak. Ze geven aan dat er meerwerk moet worden uitgevoerd. Hierdoor zijn de kosten fors hoger. Bewoners worden vaak op een agressieve manier onder druk gezet om hiermee akkoord te gaan.

Is het te mooi om waar te zijn, dan is dat het vaak ook

De gemeente en politie waarschuwen voor aanbiedingen die te mooi om waar te zijn en voorzichtig te zijn met zulke bedrijven. Geef ze geen opdracht, betaal ze niet en probeer ook het kenteken van het voertuig waarvan deze personen gebruik maken te noteren. En waarschuw direct de politie!

Ben je slachtoffer?

Vanwege de agressiviteit en de druk die de mensen uitoefenen maken zij helaas slachtoffers. Is dit jou overkomen of iemand die je kent? Noteer dan zoveel mogelijk gegevens en kenmerken die je nog herinnert en neem contact op met de politie.