Podiumterrein mogelijke woningbouwlocatie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om op het Podiumterrein versneld een wijk te bouwen met minimaal 100 woningen. Het is een belangrijke maatregel tegen de dringende woningnood in IJsselstein.

Het Podium is een van de weinige binnenstedelijke locaties waar de gemeente veel woningen tegelijk kan bouwen.

Het plan is nog pril en er staat nog niks vast. De komende tijd voert de gemeente gesprekken met verschillende partners. Deze partijen zijn nodig om een projectplan te maken en deze uit te voeren tot en met de bouw. Met de informatie uit het plan, bekijkt de gemeente hoe het omwonenden, organisatoren van evenementen en andere belanghebbenden het best kan informeren over deze mogelijke ontwikkeling. Daarbij zoekt de gemeente naar de beste manier om hen daarbij te betrekken. Het doel is om de nieuwe woningen in de eerste helft van 2026 op te leveren.

Belangrijk is, dat een nieuwe locatie gevonden wordt voor de evenementen die elk jaar op het Podiumterrein plaatsvinden.

Het Podiumterrein is al enige jaren in beeld als mogelijke woningbouwlocatie. De locatie kwam weer in beeld toen in september 2024 bleek, dat de gewilde plaatsing van tijdelijke woningen aan de Noord-IJsseldijk financieel niet haalbaar bleek.