Gezondheidsmonitor regio Utrecht 2024

In september 2024 is de GGD regio Utrecht gestart met een groot gezondheidsonderzoek onder inwoners van 18 jaar en ouder.

Dit onderzoek verzamelt belangrijke informatie over hoe het met de gezondheid van de inwoners gaat. Denk hierbij aan vragen over hoe tevreden mensen zijn met hun buurt, of ze zich eenzaam voelen, hoeveel ze bewegen en of ze klachten hebben zoals stress of lichamelijke problemen.

Een aantal inwoners uit de regio Utrecht heeft in september een brief ontvangen met een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen. De antwoorden uit deze vragenlijst helpen onze en andere gemeenten om een goed beeld te krijgen van de gezondheidssituatie van onze inwoners. Met deze informatie kunnen wij plannen maken en activiteiten organiseren om de gezondheid en het welzijn in de wijken te verbeteren.

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen die de vragenlijst hebben ontvangen, deze ook invullen. Op die manier kunnen wij beter inspelen op de behoeften van inwoners.

Geen vragenlijst ontvangen?

Heeft u geen vragenlijst ontvangen, maar wilt u toch meewerken aan dit soort onderzoeken? Dan kunt u zich aanmelden voor het inwonerspanel van GGD regio Utrecht, waar u een paar keer per jaar wordt uitgenodigd om mee te denken over gezondheid en zorg in uw gemeente. U kunt zich hiervoor aanmelden via: https://panelggd.nl/utrecht.

Meer informatie

Meer informatie over het onderzoek vindt u op de website van de GGD regio Utrecht.