Economische visie 2023

De gemeente en ondernemers in IJsselstein kijken met vertrouwen vooruit naar de groei van de lokale economie. Maar er zijn ook uitdagingen die focus, investeringen en duurzame samenwerking nodig maken om die groei vast te houden.

Donderdag 11 juli stelde de raad unaniem de Economische visie voor de jaren tot 2030 vast, die samen met een kopgroep van ondernemers is opgesteld.

De kracht van IJsselstein

Ondernemers en de gemeente hebben samen een koers voor de toekomst uitgezet. Daarbij bouwen zij voort op de kracht van IJsselstein. Deze kenmerkt zich door: een ondernemende cultuur, een stevige basis in de Lopikerwaard  en economische kansen in de regio Utrecht en daar buiten. Hun blik op de toekomst is geen onduidelijk vergezicht, maar concreet en actiegericht. 

Deze concrete koers is vastgelegd in een economische visie met daaraan gekoppeld een uitvoeringsagenda voor de jaren tot 2030 en soms daarna. Daar zullen ondernemers en gemeente elkaar bij nodig blijven hebben. De focus ligt daarbij op 4 aandachtsgebieden:

  • Toekomstbestendige werklocaties
  • Gastvrije ontmoetingsplek
  • Talentenstad
  • Aantrekkelijke woonkern

Meer informatie

Elders op de website vindt u de economische visie, de uitvoeringsagenda en meer informatie over de samenwerking tussen ondernemers, maatschappelijke partners en de gemeente.